رئیس حوزه هنری گیلان:

از نقد نشست‌های حول پیاده‌راه رشت استقبال می‌کنیم

۸مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲:۵۷ PM 229

از نقد نشست‌های حول پیاده‌راه رشت استقبال می‌کنیم

رئیس حوزه هنری گیلان گفت: مواضع ما مشخص است و بدون واهمه از گفت و گو و نقد رسانه ای حول پیاده راه فرهنگی رشت استقبال می کنیم.

سید رسول منفرد در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه طی ماه های اخیر چالش و مباحثه ای به صورت غیررسمی پیرامون پیاده‌راه فرهنگی رشت در فضای مجازی اتفاق افتاد، اظهار کرد: بخشی از دغدغه‌مندهای فرهنگ و افکار عمومی به این پرسش رسیدند که آیا وضعیت پیاده راه از نظر فرهنگی مطلوب است؟ معماری پیاده راه رشت چه تاثیری بر مسائل فرهنگی آن دارد؟ در این راستا حتی زمزمه های ماشین رو شدن و کندراه شدن پیاده‌راه نیز مطرح شد.

وی با اشاره به شکل گیری یک واکنش متقابل نسبت به هرگونه تغییر و تحول در ساختار فرهنگی، اجتماعی و معماری پیاده راه رشت، تصریح کرد: این جریان متقابل، با هرگونه تغییر مخالفت داشت و همین نسخه فعلی پیاده راه را که هم در معماری و هم شهرسازی، نسخه تقلیدی از اروپاست، کافی و مطلوب و فاقد مسئله می داند.

رئیس حوزه هنری گیلان با بیان اینکه دستگاه های فرهنگی دارای پیشینه تاریخی و اندیشه ورزی وظیفه دارند در موقعیت‌های شکل‌گیری اختلاف و ابهام و سوال برای افکار عمومی سکوت نکنند، گفت: حوزه هنری استان در راستای رسالت گفتمانی و اندیشگانی خود تلاش کرد و می‌کند تا ابعاد و زوایای ماجرا برای مردم بازتر شود و آنها بتوانند به تحلیل درست‌تر و منطقی‌تر برسند. در واقع حوزه هنری بنای خود را بر برگزاری سلسله نشست هایی با هدف ارائه نگرش های موجود و گفت و گو پیرامون آنها گذاشته تا از طریق دانش افزایی و بینش گستری به یک ارزیابی مطلوب از زوایای مختلف نگاه به پیاده راه فرهنگی و شیوه های ارتقای آن برسد.

منفرد، از برگزاری نشست های دیگر در آینده نزدیک با همکاری کانون مردمی اندیشه صدرا خبر داد و از اهالی فرهنگ و رسانه خواست در این نشست ها شرکت و مباحث مطرح شده را پیگیری کنند و افزود: مخاطبان، محتوای این نشست ها و گفت و گوهای پیرامون آن را از طریق رسانه های رسمی پیگیری کنند و حتما در آن مشارکت داشته باشند؛ البته شاید امکان حضور برای همه صاحب نظران در این نشست ها وجود نداشه باشد و لذا پذیرای همه ایده ها و نظرات و تحلیل ها در قالب یادداشت و گزارش و نامه و... جهت تکمیل موضوع هستیم.

وی نشست اندیشه ای «گفت‌وگو پیرامون پیشینه تاریخی و راه‌کارهای ارتقای فرهنگی - هویتی میدان شهرداری رشت» را نشست آغازین دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی به اشتباه از این نشست تعبیر به اتمام گفت‌وگو کردند و لذا تاکید ما بر پیگیری مستند اخبار و محتوای نشست‌ها است.

رئیس حوزه هنری گیلان، برگزاری سلسله نشست های مذکور را ذیل نقشه تحول حوزه هنری دانست و متذکر شد: مبتنی بر طرح تحولی حوزه هنری گیلان، به دنبال تقویت مباحث اندیشگانی ناظر به مسائل و چالش های استان گیلان و شهر رشت هستیم؛ مسائلی که افکار عمومی را درگیر کرده است.

وی با اشاره به انتشار کامل محتوای نشست در پایگاه حوزه هنری گیلان، اضافه کرد: برخی از رسانه ها و پایگاه های خبری در یک اقدام غیرحرفه ای تعابیر مطلوب، اما خلاف واقع را درباره نشست مذکور و محتوای مطرح شده در آن منتشر کردند؛ به عنوان مثال نوشتند که درباره مقبره شخصیتی به نام «استاد ابو جعفر» در نشست تعبیر «امامزاده» به کار برده شده است.

منفرد، از دیگر مطالب غیرواقعی بیان شده توسط برخی رسانه ها از نشست مذکور را موضوع تخریب ساختمان های تاریخی پیاده راه دانست و عنوان کرد: این مطلب نیز واقعیت ندارد و توقع داریم اصلاح لازم انجام شود.

رئیس حوزه هنری گیلان با بیان اینکه در دنیای رسانه‌های محلی، پیگیری حقوقی خطاهای رسانه‌ای را چاره مناسبی نمی دانیم، افزود: مواضع ما مشخص است و بدون واهمه از گفت و گو و نقد رسانه ای استقبال می کنیم؛ البته توصیه می کنیم که رسانه‌ها به محتوای کامل و رسانه‌ای نشست استناد کنند؛ نه به روایت‌های دست دوم آغشته به تحریف.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط